Treatments

Treatments

Wellness- of Ontspanningsmassage

Heb je last van stress of een opgejaagd gevoel? Ben je veel gericht op presteren en kun je lastiger ontspannen? 

Tijdens een ontspanningsmassage geef jij je over aan het moment om jouw spanning van het moment los teleren laten. Tijdens de behandeling brengen we lichaam en geest weer even tot rust. Er ontstaat weer ruimte voor contact met je lichaam en gevoel. Het gebruik van warme oliën en rustgevende muziek zal stress al binnen enkele minuten al doen afnemen.

Sportmassage 

Een sportmassage is intensief en stimuleert de bloedsomloop. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Hierdoor kan het spierweefsel beter herstellen na inspanning en worden voedingsstoffen optimaal opgenomen in het lichaam. Een sportmassage is geschikt voor iedereen. Het wordt aanbevolen bij iedere vorm van spierpijn als gevolg van overbelasting of een verkeerde beweging. 

Hete steen

Hot stone massagetherapie smelt spanning weg, verlicht spierstijfheid en verhoogt de bloedsomloop en het metabolisme.  Elke keer dat een massage met hete steenmassage plaatsvindt, bevordert het diepere spierontspanning door de plaatsing van gladde, met water verwarmde stenen op belangrijke punten op het lichaam.  Vooral op de onderrug en de heupen voelen de meeste mensen willekeurig koud aan de onderrug en lijden ze aan onvoorwaardelijke pijn op de heupen die wordt veroorzaakt door kou.  Daarom zijn de hete steen en hete olie voor dit specifieke probleem de beste behandeling zonder bijwerkingen.  Ook nemen onze professionele massagetherapeuten een aangepaste massage op, met het gebruik van hete stenen die verbeterde voordelen biedt.

 De hete stenen breiden ook bloedvaten uit, wat de bloedstroom door het lichaam stimuleert.  De hete stenen hebben een kalmerend effect dat chronische pijn kan verlichten, stress kan verminderen en diepe ontspanning kan bevorderen.

Hot Oil-kompres

Hete olie kompres wordt bereid met Zathi (nootmuskaat) en lavendel als Dukpa (kompres).  Daarna week het in hete olie, bereid door nootmuskaat en karwij en gebruikt om dat kompres op de Loong (luchthumeur) punten en andere specifieke gebieden te plaatsen in overeenstemming met de Tibetaanse wetenschap van genezing.  Het kan ook worden gebruikt om rustgevende bewegingen toe te passen op massage, delen van uw lichaam om chronische problemen zoals rugpijn en tendinitis aan te pakken, evenals om de energiestroom te verhogen, de bloedsomloop te verbeteren, spieren te ontspannen, zenuwen te stimuleren, tegen plotselinge flauwvallen, stijfheid van  de limoen, duizeligheid, hallucinaties, hartkloppingen, slapeloosheid en tinnitus.  Hete olie kompres is geschikter in het winterseizoen omdat het warmte-energie kan leveren en helpt het gematigde lichaam te behouden.

Cupping massage

Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning. Cupping heeft een enorme dieptewerking, doordat speciale glazen bokaaltjes vacuüm op de huid worden aangebracht. Na een voorbereidende, ontspannende massage worden de cups op de, met olie ingesmeerde huid geplaatst. De bokaaltjes worden vacuüm gezogen waardoor de bloedsomloop plaatselijk wordt gestimuleerd. Via diverse technieken, afhankelijk van de klachten, worden de cups voortbewogen. Hierdoor wordt een diepe doorbloeding verkregen over het volledig behandelde gebied. Vanwege de enorme dieptewerking bewijst cuppingmassage vooral zijn nut bij schouder- en nekklachten door stress, spanning, migraine en rugklachten.

Voetmassage

Voetmassage verhoogt uw bloedsomloop, wat helpt bij de genezing en uw spieren en weefsels gezond houdt.  Dat is vooral belangrijk als je gezondheidsproblemen hebt die bijdragen aan een slechte bloedsomloop of zenuwbeschadiging, zoals diabetes.

Hoofdmassage

Een hoofdmassage bevorderd de nachtrust en versterkt het zelf genezend vermogen van het lichaam. Pijn, stijfheid, stressgevoelens en vermoeidheid nemen af. In dit gebied zitten belangrijke energiecentra in je lichaam. Emotionele blokkades hopen zich meestal op in dit gebied. Een hoofdmassage zorgt voor vermindering van blokkades waardoor er weer energie kan stromen. De effecten zijn zowel lichamelijk als psychisch voelbaar… de geest kalmeert.

Stoelmassagee

Dé energieboost tijdens een drukke dag!

Een stoelmassage is een ontspannende massage van 20 minuten die wordt gegeven op een speciale massagestoel. Deze massage is erg toegankelijk en kan ook zonder olie met kleding gegeven worden. Met olie is ook mogelijk. Tijdens de massage wordt het bovenlichaam, armen en handen gemasseerd. Nek-, rug-, en schouderspieren zullen loskomen en aangenaam ontspannen raken. De stimulering van de bloedsomloop werkt vitaliserend en stressgevoelens zullen afnemen. 

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschap is een bijzondere periode in het leven van een vrouw. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het lichaam en kunnen diverse klachten toenemen zoals hoofdpijn, been- bekken- en heupklachten, rug- en schouderklachten. 

Tijdens een zwangerschapsmassage kun je bijkomen van je dag en even heerlijk ontspannen met jezelf en het kindje in je buik. Deze ontspanning is fijn voor moeder en kind! De stress die je tijdens de zwangerschap kunt vasthouden belemmerd de aanmaak van hormonen die belangrijk zijn voor een optimaal verloop van de zwangerschap. Tijdens de zwangerschapsmassage lig je op je zij en rug en wordt je ondersteund door speciale kussens. Een zwangerschapsmassage is geen dieptemassage. Raadpleeg vooraf bij je verloskundige of een zwangerschapsmassage toegestaan is.